Ginetical Royal Gin

In december 2015 bracht Ghost in a Bottle zijn eerste gin op de markt: de Ginetical Royal Gin, een gedistilleerde Belgische gin met 40% alcohol.

‘Piment royal’

De term ‘Royal’ verwijst naar de naam die Franstaligen gebruiken voor gagel of ‘myrica gale’ in het Latijn, namelijk ‘piment royal’. Deze kleine vrucht kan je vinden in de regio van Bosland, gelegen tussen Lommel en Hechtel in Limburg. Toen Ludwig daar in de buurt langsging bij een jeneverstokerij, kwam hij voor de eerste keer in aanraking met de vrucht. Hij was meteen verkocht!  

Oorsprong

In de middeleeuwen kon je gagel terugvinden in koninklijke boeketten omdat de vruchten een heerlijk aroma afgeven. Daarnaast was de vrucht op dat moment ook het hoofdbestanddeel van gruit, een kruidenmengsel dat gebruikt werd om bier te brouwen toen hop nog niet ontdekt was. 

Kruidige gin met mediterrane toetsen

De Ginetical Royal Gin is een kruidige gin. Je proeft toetsen van gagel en mediterrane kruiden zoals laurier, anijs en peper. Tegelijk zijn er subtiele hints van fruit en honing. 

De gin is verkrijgbaar in 70 cl, 35 cl en 10 cl.

Wist je dat

De gagelstruik in de Middeleeuwen echt gezien werd als een toverplant. De geur van gagel was niet enkel geliefd om in boeketten te gebruiken, maar de plant had ook een medicinale werking. 

Ginetical Royal Gin

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x