Téliz

De Geest in de fles

Mijn vrouw is een fervent theedrinker. De aroma's en smaken intrigeerden mij en ik ontdekte dat gekoelde thee een nog grotere finesse en complexiteit heeft. Samen met mijn buurman Peter Schneider maakten we honderden verschillende theesoorten, begonnen te mengen, speelden met maceratietijden om het juiste mondgevoel te krijgen, en voegden co² toe door middel van een eenvoudig bruiswaterapparaat. Zo ontstond het idee om een alcoholvrije pet'nat te maken door toevoeging van actieve gist en suiker die natuurlijke co² oplevert. Een aanzienlijke verrijking voor Téliz, want de smaak evolueert nog lang na het bottelen en de bubbel wordt meer verfijnd. 

Téliz is een hoogwaardige toevoeging aan ons assortiment en net als Feliz een elegant alcoholvrij aperitief boordevol smaak.

Vernieuwend, rebels, 100% Belgisch en de eerste in zijn soort: een alcoholvrije pet'nat op basis van thee. Téliz is verkrijgbaar in twee varianten; blanc en rosé, beide even verrassend en suikerarm. Voor de rosé worden maar liefst 8 verschillende theesoorten en infusies gebruikt en voor de blanc maar liefst 18 soorten.

Pet'nat is de afkorting van pétillant naturel, oftewel "natuurlijk bruisend". Volgens de ancestrale methode wordt aan de afgekoelde thee een hoeveelheid suiker en actieve gist toegevoegd. De gist begint de suiker onmiddellijk om te zetten en vormt natuurlijke co2, die niet meer kan ontsnappen door direct te bottelen, hierdoor ontstaat een depot van gistcellen op de bodem van de fles, waardoor hij enigszins troebel is. Dit heeft echter vele voordelen! Gist bevat veel aminozuren, is een belangrijke bron van vitamine B, en is ook een natuurlijk bewaarmiddel.

Het resultaat is een fijne, rijke en zachte natuurlijke bubbel, die complexiteit toevoegt en lang in het glas blijft hangen. De rosé heeft rijke aroma's van cassis en aardbei, bloemen, zoethout en exotische kruiden, met een zeer zachte bubbel, mondvullend met frisse zuren en een volle afdronk. Een zeer lekker aperitief en begeleider van lichte, frisse maaltijden, wit vlees en zachte kazen. De blanc heeft subtiele aroma's van wit fruit en citrus. Hij is mineraal en bloemig. De bubbel is zacht en hij heeft frisse zuren en een lange afdronk. Het ultieme alcoholvrije aperitief en begeleider van lichte, frisse maaltijden en vis.

Téliz is verkrijgbaar in 75 cl.

Serveertip 

Téliz komt het best tot zijn recht, goed gekoeld en geserveerd in een Champagneglas. Zo ontstaat een compromisloze en stijlvolle ervaring die helemaal bij Téliz past. Hij is bedoeld om puur, zonder ijs en zonder garnering te worden gedronken.

Téliz geeft charme aan uw feest, zonder compromis!

Téliz

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x