Ghost in a Bottle wint goud met Bordeaux Cask Rum

Ghost in a Bottle Bordeaux Cask Rum, een vijfjarige, gerijpte rum met een alcoholpercentage van 40%, is de tweede rum van Ghost in a Bottle. Het bedrijf besliste eind vorig jaar om deze rum in te sturen voor de World Drinks Award die elk jaar in Londen plaatsvinden. 

Gouden award bij de World Rum Awards

In de maand november 2020 stuurde Ghost in a Bottle een fles Bordeaux Cask Rum op naar de World Drinks Awards in Londen. Na verschillende experimenten en veel proeven, koos de jury de Bordeaux Cask Rum als beste rum uit in de categorie ‘Column still’, wat gefractioneerde distillatie betekent. 

Het is niet de eerste keer dat Ghost in a Bottle als winnaar naar huis gaat. In 2018 ontving het bedrijf de gouden award voor de Ginetical Wooded Gin bij de World Spirits Awards in de categorie ‘World’s best matured gin’ in Londen. Amper een jaar later mocht Ghost in a Bottle de zilveren award voor Double Aged Rum mee naar huis nemen tijdens de World Rum Awards in Londen.

Ludwig Lampaert, ondernemer achter Ghost in a Bottle, legt uit: ‘De World Drinks Awards is de wereldwijde referentie op het vlak van rum of andere spirits. Daarom vond ik het de moeite waard om mijn nieuwste rum in te sturen om een objectieve feedback te krijgen van de jury. De Bordeaux Cask Rum heeft een uniek smaakpalet. Dat is in de smaak gevallen bij de jury.’ 

World Drinks Awards

De World Drinks Awards zijn wereldwijde awards die gedistilleerde dranken en verschillende stijlen binnen deze soorten dranken erkennen. De World Drinks Awards bestaan dus uit verschillende awards voor verschillende soorten dranken, zoals brandy, calvados, cognac, gin, rum, vodka, etc. Deze awards krijgen dan telkens de naam van de drank dus vandaar komt de naam: World Rum Awards. 

De World Rum Awards worden dan nog verder opgesplitst op basis van twee aspecten: de smaak van de drank of het design van de fles. De smaak wordt dan ook verder onderverdeeld op basis van stijl: ‘Speciality Winners’, ‘Agricole & Sugarcane Juice’, ‘Column Still’, ‘Contemporary & Botanical’, etc. Uiteindelijk kiest een panel van juryleden welke drank het meest in aanmerking komt voor welke award en kroont de beste kandidaat dan tot winnaar. 

Lampaert: ‘We zijn zeer blij met deze erkenning. Het is de beloning om steeds op zoek te gaan naar nieuwe smaken. Dit geeft ons nog meer zin om ervoor te gaan en nieuwe dranken te creëren en op de markt te brengen.’

Bordeaux Cask Rum

De Bordeaux Cask Rum van Ghost in a Bottle kwam in 2020 op de markt. Het is de tweede rum die het bedrijf uitbracht na de Double Aged Rum. Daarnaast heeft het bedrijf ook een Pineapple Infused Rum. De basis van al deze rums is dezelfde. Gedurende vijf jaar rijpt de rum in de Caraïben, maar voor de Bordeaux Cask Rum krijgt die nadien een rijping op Bordeauxvaten van de Tonnellerie Seguin Moreau in de kelders van Ghost in a Bottle in België.  

Qua smaak bevat deze rum fruitige aroma’s van abrikoos, amandel en witte rozijnen. Ook toetsen van peper en hints van pure chocolade kunnen erin teruggevonden worden. Net als de Double Aged Rum is deze rum zijdezacht in de mond, maar fijner en eleganter van afdronk. Deze rum wordt best puur of ‘on the rocks’ gedegusteerd.

Meer informatie over de World Drinks Awards: https://www.worlddrinksawards.com/

Ghost in a Bottle wint goud met Bordeaux Cask Rum

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x